Κάθε μέρα,
όλη η Θεσσαλονίκη
στα χέρια σας

Είστε εδώ

Δημοσίευση: 07.02.2013

PASSE-PARTOUT ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ

ΤΟ ΥΦΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ INTERIOR DESIGN, ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ (ΟΡΑΤΗ) ΔΙΑΦΟΡΑ...

ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ, ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΙΧΩΝ: ΜΕ ΛΙΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ «ΝΤΥΣΕΤΕ» ΚΑΠΕΛΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΚΟΥΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΓΚΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΩΝ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλοί τρόποι για να αξιοποιήσετε την πληθώρα των σχεδίων, των υλικών και των υφών που προσφέρουν τα σύγχρονα υφάσματα -και όχι μόνο ντύνοντας τα μαξιλαράκια του καναπέ. Εξάλλου, τα υφάσματα και οι ταπετσαρίες δεν προορίζονται μόνο για κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα, επενδύσεις επίπλων και τοίχων: με λίγη φαντασία, μπορείτε να «ντύσετε» καπέλα φωτιστικών, κουτιά και πουγκιά αποθήκευσης, ακόμη και να επενδύσετε τα εξώφυλλα των αγαπημένων σας βιβλίων.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Σήμερα, οι ταπετσαρίες διατίθενται σε μια εντυπωσιακή ποικιλία σχεδίων, που καθόλου δεν θυμίζουν τον μακρινό τους «πρόγονο» -εκείνο το έντονα λουλουδάτο υλικό, που κάλυπτε συνήθως όλους τους τοίχους ενός δωματίου. Οι ταπετσαρίες πλέον έχουν παγέτες, σαγρέ ή βελούδινη υφή, σχηματίζουν παζλ και δρόμους, είναι σκουρόχρωμες, έχουν μπορντούρες και διακρίνονται από πρωτότυπα σχέδια.
Στο παρελθόν, ο κανόνας ήθελε την ταπετσαρία να καλύπτει όλους τους τοίχους ενός δωματίου. Σήμερα, η ταπετσαρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε έναν τοίχο, σε μία εσοχή ή προεξοχή, με στόχο να τονίσει και να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον και «θεατρικότητα» σε κάποιο αδιάφορο σημείο του σπιτιού, όπως το χολ ή η σκάλα. Επίσης, η ταπετσαρία μπορεί να «εξαφανίσει» ένα φθαρμένο ντουλάπι στην κουζίνα σας.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Αν δεν είστε φίλος των αντιθέσεων, μπορείτε να ντύσετε όλους τους τοίχους σας με ταπετσαρία, είτε στον ίδιο τόνο είτε σε διαφορετικούς. Αυτό όμως προϋποθέτει πως τα υπόλοιπα υφάσματα του χώρου θα είναι μονόχρωμα. Αν πάλι αγαπάτε τα ριγέ και τα έντονα φλόραλ υφάσματα στους καναπέδες ή στην επίπλωσή σας, καλύτερα να προτιμήσετε μια μονόχρωμη ταπετσαρία –ή, έστω, μία με λιτά και διακριτικά σχέδια.

TIP:

Επειδή το μάτι μας αγαπά τους συνδυασμούς και τη συνέχεια, μπορείτε να πρωτοτυπήσετε και να ταιριάξετε την ταπετσαρία με ίδιο ύφασμα στα μαξιλάρια του καναπέ ή της αγαπημένης σας πολυθρόνας.