Κάθε μέρα,
όλη η Θεσσαλονίκη
στα χέρια σας

Είστε εδώ

Δημοσίευση: 27.08.2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 78ΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΘ' ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ, ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

ΤΕΣΣΕΡΑ ιατρεία, ένα παθολογικό - καρδιολογικό, ένα παιδιατρικό, ένα οφθαλμιατρικό και έναν γυναικολογικό θα στηθούν από τους «Γιατρούς του Κόσμου», σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της 78ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Εθελοντές γιατροί θα παρέχουν προληπτικό έλεγχο και πρωτοβάθμια κλινική εξέταση σε επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, με συμβουλευτικό χαρακτήρα δίνοντας έμφαση στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα, θα λειτουργεί παιδότοπος με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Το περίπτερο όπου θα στηθούν τα τέσσερα ιατρεία παραχωρείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους «Γιατρούς του Κόσμου» από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. Το πολυϊατρείο θα λειτουργεί καθημερινά από 7 - 15 Σεπτεμβρίου, τις καθημερινές από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Επιπλέον, θα διατεθούν δωρεάν εισιτήρια εισόδου σε ανέργους, απόρους και ανασφάλιστους στα γραφεία των "Γιατρών του Κόσμου" στη Θεσσαλονίκη με τη χορηγία της HELEXPO και της ΔΕΗ.