Κάθε μέρα,
όλη η Θεσσαλονίκη
στα χέρια σας

Είστε εδώ

Δημοσίευση: 16.05.2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2014 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΤΖΟΝ ΧΟΠΚΙΝΣ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ».

«ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ Κέντρου είναι να αποτελέσει μια παγκόσμια φωνή που να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει το ακαδημαϊκό ταλέντο και να συμβάλει στον εντοπισμό και την καλλιέργεια ταλαντούχων παιδιών», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο Διευθυντής του διεθνούς δικτύου Κέντρων για Χαρισματικά Παιδιά (Centere for Talented Youth International), Συμεών Μπρόντσκι.

«Το Κέντρο θα προσφέρει εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου σε χαρισματικούς και ταλαντούχους μαθητές όλων των κοινωνικών τάξεων από όλη την Ελλάδα», συμπλήρωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σμιθ.

Το Κέντρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2014 και θα απευθύνεται σε χαρισματικούς μαθητές όλης της χώρας, ηλικίας 7 έως και 18 ετών. Μέσα από ολοκληρωμένα καλοκαιρινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν τις απαραίτητες εμπειρίες ώστε να ενισχύσουν την πνευματική τους ανάπτυξη. Η επιλογή των μαθητών θα γίνεται μέσω διαδικασιών αξιολόγησης, όπως τεστ αντίληψης και σκέψης και προφορικές συνεντεύξεις.

Υποτροφίες για τη δωρεάν συμμετοχή μαθητών θα προσφέρει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Εξάλλου, για μία πρώτη γνωριμία με τα καλοκαιρινά προγράμματα του Κέντρου, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα παρέχει υποτροφίες για τη δωρεάν συμμετοχή δέκα μαθητών από την Ελλάδα σε αντίστοιχο πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι στις ΗΠΑ.

Σε επόμενη φάση το Κέντρο στη Θεσσαλονίκη θα απευθύνεται και σε μαθητές όλης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το πρώτο Κέντρο για Χαρισματικά Παιδιά ιδρύθηκε το 1979 στη Βαλτιμόρη, ενώ σήμερα αντίστοιχα κέντρα λειτουργούν σε όλο τον κόσμο.